Main
Din trecut memorii 1996
Din trecut memorii 1996
Sergiu Dimitriu
4.0
/
5.0
0 comments
Din trecut
Editura: Institutul European
Colectia: Memorii
Data aparitie: 2006
Limba: Romana
Coperta: Brosata (paperback)
Numar volume: 1
Numar pagini: 212
"
Mi-am adus aminte, atunci, de ce-mi spusese un vechi devotat inspector de poliție de la siguranța generală a statului, care încă nu fusese dat afară din slujbă, că de la intrarea rușilor în țară, persoana cea mai de sus în ceea ce privea serviciile polițienești era un anume Stupineanu, despre existența căruia nu știau decît cîțiva potentați comunisto-sovietici. L-am căutat pe polițistul meu și l-am rugat să facă tot posibilul să-mi procure numărul său de telefon. în cîteva ore l-am avut, dar fără adresa localului unde se găsea, pe care nimeni la siguranța Statului nu o cunoștea."
1945
Partidul național-liberal, după aproape șase ani de inacțiune, avea nevoie de reorganizare și de refacerea conducerii cu elemente active. Șefia lui Dinu Brătianu nu mai corespundea timpului. în ultima vreme. Dinu Brătianu devenise o simplă remorcă a lui luliu Maniu.
A fost deci convocat congresul general al partidului, care a avut loc la 1 iulie 1945, în sala Aro, întrunind delegațiile tuturor organizațiilor din țară. Congresul a ales pe Gheorghe Tătărăscu, președinte al partidului și pe Aurelian Bentoiu, secretar general. Am fost reales membru în delegația permanentă.
Din acea zi. Dinu Brătianu a rămas șeful unei dizidențe liberale alături de George Brătianu, nepotul său.
între timp, în luna februarie 1945, Vișinski venise la București sprea a-i impune regelui înlocuirea generalului Rădescu. Deși fusese ales de însuși generalul rus Susaikov, dintr-o listă de trei generali, Rădescu nu mai plăcea Moscovei. Instalat la
Comments of this book
There are no comments yet.